Sissel`s hverdag

Jeg skriver blogg for å vise fram hva jeg lager og hvordan hverdagen min ellers er. Er 52 år sunnmøring som har bodd i på østlandet i 33 år. Gift med samme mann i 29 år. Vi har 3 gutter sammen, 23 ,29 og 30 år gamle. Blir veldig glad hvis du legger igjen en kommentar i bloggen min, og har du egen blogg kommer jeg gjerne på besøk.


torsdag 28. januar 2010

Les dette


Å kjenne igjen et hjerneslag.... Verd å lese,tar ca 1 minutt.
Bare på SiV (Sentralsykehuset i Vestfold) kommer det inngjennomsnittlig 5 personer i døgnet som resultat av hjerneslag.

Hjerneslag er forøvrig tredje største dødsårsak i Norge, og rammer ialle aldre, selv om eldre er overrepresentert.Under en fest snublet en jente- Ingrid - og falt.

Hun forsikret alleat hun hadde det bra (de tilbød seg å ringe lege) og bare hadde snublet i en stein for hun hadde nye sko.

De hjalp henne å ordne seg og ga henne en ny tallerken mat - og selvom hun virket litt rystet, fortsatte Ingrid å more seg resten avkvelden.

Ingrids mann ringte senere og fortalte at hans kone hadde blitt kjørttil sykehuset.Kl 6:00 var hun død.

Hun hadde fått et slag på festen - dersom man hadde visst hvordan mankjenner igjen tegnene på slag, hadde kanskje Ingrid fortsatt vært ilive i dag.

En nevrolog sier at hvis han får i hendene en slagpasient innen 3timer kan han totalt heve effekten av slaget... totalt!

Han sier at det vriene og vanskelige er å kjenne igjen et slag, få detdiagnostiserert og få pasienten till lege innen 3 timer.Å KJENNE IGJEN ET SLAGNå sier legene at alle kan lære seg å kjenne igjen et slag gjennom åstille tre enkle spørsmål:

1. * Be personen om å LE.2. * Be personen om å LØFTE BEGGE ARMENE.3. * Be personen om å SI EN ENKEL SETNING (sammenhengende) (for eksempel......Solen skinner idag).

Om personen har problemer med noen av disse oppgavene ring snarest 113og beskriv symptomene.

En hjertespesialist sier, at hvis alle som får denne e-mailen senderden til 10 personer, kan du regne med at minst ett liv kommer til åkunne reddes.

VÆR EN VENN OG DEL DETTE MED SÅ MANGE VENNER SOM MULIG..

DETTE FANT JEG INNE PÅ EN BLOGG OG DELER DEN GJERNE!!


Ingen kommentarer: