Sissel`s hverdag

Jeg skriver blogg for å vise fram hva jeg lager og hvordan hverdagen min ellers er. Er 52 år sunnmøring som har bodd i på østlandet i 33 år. Gift med samme mann i 29 år. Vi har 3 gutter sammen, 23 ,29 og 30 år gamle. Blir veldig glad hvis du legger igjen en kommentar i bloggen min, og har du egen blogg kommer jeg gjerne på besøk.


søndag 19. desember 2010

4.søndag i advent.

Nå nærmer julaften seg med stormskritt. I dag har vi vært på Plantasjen og kjøpt juletre så da er den saken grei. Det har snødd og blåst ganske kraftig i dag, så det har vært fint vær å holde på inne i :D

Har fått pakka inn julegaver, og av alle ting har jeg gått i overskudd på julegaver... går det an da... Må sjekke lista en gang til så det ikke er noen jeg har glemt.

Var jo ferdig med julegavene  før 1.desember, men etter det har jeg laga litt ekstra til pakkene.


Vridd hals etter tips fra Eli, strikka i Miski fra DSA på pinne 4,5. La opp endel flere masker da det egentlig skulle strikkes i tjukkere garn.


To luer i Sterk, her har jeg bare strikket 2 rett og 2 vrang, la opp 140 masker på pinne nr 2,5 og strikka ca 30 cm. Desse luene blir i tillegg til sokker som jeg strikka tidligere i Sterk . Lue 2 er på pinnene enda, men den skal til en julegjest som er her julaften så det går bra :D


I dag har jeg hekla 6 glassbrikker. Brukte Sesia fra Pt og krok nr 1,5. Brukte denne lille brikken,  oppskriften fra Garnstudio, men hekla omgang 1-7 også omg.4 en gang til. Synes de ble søte jeg, og kanskje en sparer litt på dukene i jula.

Og i og med at jeg selv er så tidlig ferdig med gaver kunne jeg ta på meg enda en bestilling før jul ;) Desse sokkene fant jeg oppskrift i Drops julekalender. Strikka i Karisma på pinne 2,5 og 3,5. Desse var veldig morsomme å strikke, så kanskje det blir flere til neste år..


I år har jeg fått gjort det jeg har tenkt i flere år men ikke rukket. Laga litt julegodteri, marskipan med mokkabønner, melkesjokolade med marskipan og kokt karameller (heter det å koke??)   Oppskriften fant jeg HER. Har igjen å pakke inn karamellene men det orker jeg ikke i kveld så jeg håper det går bra i morgen. Har tatt i bruk noen av Norges glassene jeg fikk tak i på høsten, skal få stæsja de litt etterhvert. Kanskje hekle noe, eller sy noe..

Ellers må jeg komme med en innrømmelse,,,,, jeg har handla garn på nett i dag... Garnstudio har introduksjons tilbud på Lima, og fristelsen ble for stor så jeg gikk inn på 2damer og bestilte litt (endel) spennede å prøve noe nytt ;) Fraktkostnadene var ikke verre enn at det lønte seg, det er veldig langt til forhandlere av Drops garn. Og hvis en reiser i garnbutikk så handler i allefall ikke jeg bare det jeg hadde tenkt,,, hihi


Anette har give-away i bloggen sin, herlige tildanisserekke ho lodder ut. Ho har en kjempeflott blogg med masse inspirasjon. Ho både syr, broderer og strikker masse fint. Ta en titt innom henne :D

I morgen skal jeg avspasere så da skal siste rest gjøres. Skal jobbe til og med lillejulaften så det blir deilig med en fridag å gjøre klart på.

Om jeg ikke skulle rekke blogge noe mer før jul så ønsker jeg deg en
GOD JUL

6 kommentarer:

nragnhild sa...

God jul! :)
Sokkene var supersøte - og det er jeg sikker på at julegodisen er også! ;) Har hatt planer om å lage det jeg også, men hos meg ble fuglene prioritert først... ;)

Godt å ha litt fri før jul! Har fri juleaften i år, har jobba om kvelden de sisteåra, så blir koselig å være hjemme nå :)

Hverdagen vår sa...

Sokkene var jo kjempe herlige:)
Her ble også tid til strikking i helgen, og litt tid til det i julen blir det sikkert også-
Så fin headeren din var-
Her er fortsatt minsten syk, feber, hoster som ett uvær og nå fylles do skåla og gitt.....

Klem fra Eli

Monica H.H. sa...

Jammen er du driftig for tiden altså. Makan til produksjon da. Flinka. Masse finer gaver du har tryllet frem. De sokkene var jo bare super kule.

Klem Monica

Huset i midten sa...

Imponerende produksjon med høy kvalitet! Og overskudd av julegaver? Det skjer ikke her på det første, det kan jeg love...

Klart jeg kan vise deg sånn tå-opp-opplegg! Skal ta med garn og pinner på en strikkekafe over nyttår, for da skal jeg simpelthen komme meg av gårde!

minishabby sa...

Hvordan rekker du alt??? Husker du jeg sa at jeg strikker sokker til meg selv? De holder jeg fremdeles på med;)
Kooos deg masse i jula så sees vi.
Stor nisseklem fra meg!

Romantiska Hem sa...

Så här dagen före dopparedagen ville jag vbara önska dig och de dina en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!