Sissel`s hverdag

Jeg skriver blogg for å vise fram hva jeg lager og hvordan hverdagen min ellers er. Er 52 år sunnmøring som har bodd i på østlandet i 33 år. Gift med samme mann i 29 år. Vi har 3 gutter sammen, 23 ,29 og 30 år gamle. Blir veldig glad hvis du legger igjen en kommentar i bloggen min, og har du egen blogg kommer jeg gjerne på besøk.


søndag 10. juli 2011

Hektisk og morsom uke :D

Innimellom regner det, men ofte er det sol heldigvis er det godt og varmt. Det betegner nok været her i Maura om dagen :D  Og sånn som dette kan det se ut når sola skinner.

Kjøkkenet er ferdig mala, siste støk på karmer og lister natt til fredag, og jammen var det deilig. Har ikke tatt bilder av kjøkkenet enda, men det kommer.(Må innrømme at det ikke akkurat er så ryddig at det gjør noe)

Derimot i hagen har jeg tatt masse bilder:
En av pelargoniane som jeg tok avleggere av i vår, har en masse planter av denne. Moro når det kommer og blomstrer, tror dette er den fineste pelargonia`n jeg har.
Skaugum begonia er også noe som blir drevet fram her i huset, har hatt desse knollene i flere år nå.
En liten georgine, dette er også en knoll. Kjøpte denne i vår. Er elendig på å huske navn så si ifra hvis du vet navnene der det mangler ;)
Peonen synger på siste verset, nydelig blomster bare så synd den varer så lite. Denne har jeg fått som avlegger av en veninne, først delt i 2 og i år delte jeg den ene i 3så det blir mange rosa peoner etterhvert. Ønsker meg flere farger. Har kjøpt en hvit en i dag, må få planta den i morgen ;)
Dette trodde jeg var en astilbe, men den ligner bare. Har ikke kommet helt ut enda, vet noen navnet på denne?
Prestekrager har jeg i bedet mitt. Sådde frø for noen år siden, moro :D
Skjærsmin blomstrer også :D  Har blitt en ganske stor busk etterhvert, avlegger fra mamma og pappa`s hage :D
Denne heter vel Fredløs, denne var i hagen vår da vi kjøpte huset for 21 år siden.  Gror noe enormt :D
Den hvite rosa mi er på vei til å blomstre, dette er den første rosa på denne busken  i år :D
For første gang blomstrer denne busken, kjøpte den som hvit syrin men blir litt skeptisk når jeg ser blomstene på den. Ligner nå mest på sjærsmin synes jeg (uff, jeg glemt å lukte på den ;) )
Humla er på vei over taket, den blir enorm. Må nok flytte den et annet sted. Tenker at denne kan bli fin dekke over Pergola`n jeg planlegger :D :D
 
Hurdalsrosa ble skjært helt ned og delt i 2 i vår. Det er helt utrolig hvor fort den har kommet. Håper på blomster neste år :D
I trillebåra kommer blomkarsen som et skudd, er så flott når den velter seg utover. Blomstrer først på seinsommeren. Sår rett i trillebåra om våren.
Epletreet ble beskjært i høst, det så ut som skikkelig mishandling. Jammen kommer det ikke epler allerede i år, imponert .
Som tidligere nevnt er det umulig å få noe til å gro i dette bedet, derfor har jeg fylt det med stein. Har ikke fylt det ferdig enda. Tenkte på flere muligheter, tror jeg kommer til å sette en stige her som det kan henge blomster og lykter i. Tror det kan bli fint :D

Torsdag var det shoppingtur med desse damene:
Ikke et kjedelig sekund med desse :D Dette er fra første (og jammen ble det ikke en stopp til her). Stoff og Stil selvfølgelig.
Her er fangsten nyvaska og klar til søm:
Ser ikke så spennende ut, men det skal det bli.  Kjoler regner jeg med og et par tights...
Hos Home and Cottages (Alna-senter) fant jeg dette teppet:
Pynter opp i stolen som ikke har kommet lenger :D
Telysglass kjøpt på samme sted, får aldri for mange av desse :D

Stor balje kjøpt på Mestergrønn på Alna senteret. Tenkte at jeg ikke skal plante så mye mere så denne skal fylles med steiner, vann og flytelys. Blir jo snart litt mørkere om kveldene så da blir det koselig :D

Fredag var jeg og to veninner på skogtur. Vi sjekka bæra, hvor langt de var kommet. Noen dager til nå så er blåbæra klar og da blir det tur igjen. Koselig med kaffe og boller da :D

Ettermiddagen gikk med til hagearbeide, fikk rydda bak garasjen så nå er det fremkommelig her. Deilig når det er ferdig, men fy så tungt når det står på :D

I dag har jeg og mannen vært og handla sammen for en gangs skyld, det ble tur til Jessheim Storsenter, plantasjen og Gartner Olsen (som desverre skal legge ned)  Denne ettermiddagen gikk også med til hagearbeide. Bilder av det får komme seinere. Har planta jordbær bl.a.

I morgen skal det feires 17års dag her i heimen, kanskje et kake innlegg i morgen :D

Jeg strikker fremdeles på barnebunaden. 361 masker i svart 7 rette og 1 vrang er ikke akkurat så mye å vise fram ;)

Håper du har kommet helt hit ned, dette ble et utrolig langt innlegg :D

Natta på meg nå, vi "sees "

9 kommentarer:

Lunamon sa...

Takk for at jeg fikk komme på besøki hagen din, du har det flott. Hos meg er det også hage, kommer med fler bilder i morra.
Tok jo en del idag, nu regner det så morgendagen er kanskje ikke så mye å skryte av. Ha en flott søndag.

Synnøve Olava sa...

Hei... :O)
For en utrolig flott hage du har, så mange vakre blomster! Eks-svigermor brukte å kalles fagerfredløs for "pakistanere"..., fordi de spredte seg så villig... (ikke vondt ment!)
Ser ut til at dere hadde en koselig tur til Stoff og Stil... :O) Jeg var der en tur på fredag!

Har veldig lyst til å komme på deres strikkekvelder på maura, men jeg vet ikke hvor det er. Nå skal jeg ha ferie fra neste uke, så det blir nok ikke før til høsten. Blir veldig glad om du gir meg en liten veibeskrivelse... :O)

Ønsker deg en flott søndag og en fin sommer!

KRØLLEMIKKEL sa...

Nydelig hage, med nydelige blomster. Stoff og stil på Alna er en flott butikk! Ønsker deg en fortsatt god søndag!

Hverdagen vår sa...

Ett ord Sissel, hagen din er nydelig:)) og det blir nok kjempeflott med pergola og humlen over- det med trillebår skal jeg huske til neste år. Og den herlige gjengen på tur da gitt, det er jo så moro med søm, her henger to kjoler klare til siste stæsj! Så leit gartner olsen skal legge ned, det var synd...Du må GRATULERE A med dagen, tenke neste er han myndig, tiden flyr.
Vi snakkes mer i morgen vi, herlige du.

Klem fra Eli

wigdis sa...

For en flott hage du har. Artig med slike planter en har fått eller del og at de kommer opp igjen. Ser du har delt Peon. Jeg har også en rosa og en mørk rød peon som jeg gjerne skulle ha flyttet på og delt, men jeg har ikke turt å gjøre det. Kanskje jeg skulle prøve.
Ha en fin søndag

Randi sa...

Halloisen fruen :) åååå så mange nydelige blomster....sukk:) Og vi må ta flere turer til godtebutikken:)))) Ellers så bøyer jeg meg får energien din :))) Gla' i deg. Klem :)

Ulla-Bella sa...

Så herlige bilder fra hagen din:) Spennende shopping-fangst har du også fått!

Marte sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :)

Så masse flott du har i hagen!

Så du hadde kjøpt balje hos Mester Grønn. Tips: Ikke fyll den med vann.. (jeg jobber i Mester Grønn..) og pga. en feil i produksjonen tåler ikke denne så godt vann. Så hvis du vil ta best mulig vare på den, ville jeg brukt den til noe innendørs. kanskje ha stoff eller garn ellerno i den? (ser du "driver med stoff" hihi)
da holder den best på mønsteret/"trykket" også. bare et tips :)

Lindas hobbyhjørne sa...

Det var en koslig rundtur i hagen din :) Gleder meg til å se kjøkkenet ditt ferdig!
Ha en fin dag, klem.